Min blogglista

torsdag 26 maj 2016

Sparade 10 kr till i månaden, for the rest of my life!

#Ekonomi

Strax innan onsdagens lön trillade in på kontot så pytsade jag in ytterligare en mindre slant på sparkontot. En summa som kommer att ge mig 10 kr i evig månatlig utdelning framledes. En summa som troligen stiger då det bör finnas viss utdelningstillväxt i bolagen. Den femte generationens lattebubblor kanske istället kommer att få 50 kr i evig månatlig utdelning, bara genom månadens extra insättning.

Summan som jag satte in var bara 2 000 kr. Jag räknar på att få ca 0,5% evig månatlig utdelning av detta, vilket alltså blir 10 kronor.

Varje extra tiokrona låter futtigt, men när man börjar lägga dem på hög så blir det en del. För varje sparade 10 000-krona erhåller jag just 50 kronor i evig utdelning varje månad. På 100 000 kronor är den summan 500 kronor. När sparande totalt nått ett par miljoner kronor så rör det sig verkligen om att den passiva inkomsten medför att jag själv äger min tid.

Jag är inte riktigt där än, men jag fortsätter att kämpa på och jag tror baske mig att det ska gå att leva lite halvsnålt några år för att skapa en ekonomiskt trygg framtid! Det är inte så att man måste bli företagare eller behöver klättra på karriärstegen (lönestegen) för att nå dit. Även vanliga svenssons har denna möjlighet om de bara väljer; så att säga; att inte välja konsumtion!

Portföljen har skuttat på fint denna månad och jag hoppas det håller i sig ett par dagar till. Det är alltid trevligt att summera månaden med en fet uppgång.

Ha en underbar kväll, med soliga hälsningar från Norrland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar