Min blogglista

söndag 29 november 2015

Movember-transaktioner!

#Ekonomi

Ett antal transaktioner har skett under denna mustasch-månad. I spekulationsportföljen gjorde jag mig av med mina kortare köp av Tele 2 och Ratos. Tele 2 med vinst medan Ratos-spekulationen inte blev vinstdrivande. (Jag har fortsatt ett större innehav i Ratos i min investeringsportfölj, då jag inte alls är lika negativ till S Campbell som så många andra; även om jag varit och fortsatt är skeptisk till storköpet i Aibel).

Fyllde även på med nya Opcon-aktier så jag återigen har ca 10 000 aktier. Tanken var att behålla till en bit över kronan efter det att Snowman-affären till fullo gått igenom. Aktien orkade sig knappt över kronan (Vilket förvånade mig något) och därefter har jag behållt aktierna. Att rapporten visar på att övriga verksamheter blöder betydligt mer än jag själv väntat var förstås inte något som helt föll mig i smaken. Behåller dock aktierna ytterligare en tid. Det torde finnas värden kvar i Saxlund och med ett par nya förvärv kan de förhoppningsvis få fart på skutan igen.

Slutligen ökade jag på i mina "Bullar" i SSAB så att innehavet summeras till totalt 1 000 certifkat. Kursen står runt 5 kronor medan den underliggande tillgången (SSAB-aktien) återigen börjar närma sig 10-årslägsta. Att råvarupriserna någon gång ändå vänder upp och att det finns efterfrågan på SSAB's konstruktionsstål har jag fullt förtroende för.

Tittar jag på min investeringsportfölj så har det varit idel nya köp. Jag har ökat på i SEB, Telia och och Statoil. Därutöver så har jag utökat mitt innehav i Ratos Pref samt ALM Pref, och portföljvärdet har sakta krupit upp mot 300 tkr.

Siktar på en direktavkastning om +5% (borträknat mitt fondinnehav i Afrika). Det ger mig åtminstone strax över 14 tkr i utdelning under 2016, men med fortsatt lite större insättningar under året så siktar jag faktiskt på att närma mig 30 tkr, redan under 2016 (!).

Kommer att behövas ytterligare ett antal tkr i utdelning per år därefter innan jag når mitt egentliga mål med sparandet. Att kunna reducera min arbetstid till åtminstone 80% för att helhjärtat kunna ägna mig åt andra projekt.

Trevlig första advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar