Min blogglista

torsdag 8 oktober 2015

Börs-sm 2015

#Ekonomi

Missade att uppdatera min placering avseende Börs-sm 2015 vid månadsskiftet 30:e september. Fortsatt är det Curt Nolberger som förefaller att ha en ohotad ledning av tävlingen när nu bara 1,5 månad kvarstår.

Min egen placering har pendlat runt 100-platsen, vilket förstår är mycket bra. Men det ger ju vare sig några vinstpengar eller någon inbjudan till middagsarrangemanget i Stockholm så jag misströstar något ändå.

Fortsatt är det mina biometribolag som lyfter min placering, medan mina defensiva placeringar visat sig vara något av jordfräsare i tävlingen.

Möjligheten att nå topp 30 finns fortfarande. Det rör sig egentligen bara om ett lyft om ca 10% i portföljen, eller ca 750 kronor så är jag där. Samtidigt gäller det i så fall att inga andra följer med på den resan, vilket förmodligen kan bli svårare.

Håller dock tummarna för att mina östeuropa-satsningar (MTG och Oriflame) samt de defensiva placeringarna (i Telia och Ratos) och inte minst chansposten i oljan (Africa Oil) slutligen bär lite frukt kommande 1,5 månad.

Avslutningsvis min placering per 2015-09-30: plats nummer 81 !

Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Några tankar kring Telia efter dagens ras efter Muddy Waters blanknings meddelande? Fyndläge eller får vi se lägre nivåer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sagt köp under 50 kr, och det står jag fast vid. (även om det inte känns lika muntert idag). Jag har själv svårt att tro att det skulle röra sig om de summor som MW spekulerar i. Känns som en del fulspel bland vissa aktörer där man tar negativa positioner för att sen attackera bolaget med analyser som presenteras för allmänheten. Om det är som MW tror så ryker en helårsvinst och kassan sinar (tillfälligt) till noll. Dvs sinar till noll om utbetalning behöver ske per omgående, vilket inte kommer att vara fallet. Möjligen att bolaget reserverar ett belopp om X miljarder, men det kommer alltså att ta många år innan ärendet avslutas. Jag kommer att fortsätta öka upp och har (långsiktigt) inget emot att kunna köpa på nivåer runt 40 kr istället för 50 kr. Jag tror att detta är en tillfällig svacka för bolaget. Främst kan jag inte tänka mig att Telias styrelse vill begå samma misstag igen som när bolaget börsnoterades för allmänheten och därför kommer de att köra med öppnare kort!

   Så är du långsiktig tror jag absolut det är fyndläge!

   Radera