Min blogglista

lördag 22 augusti 2015

Var god tag debatten med Sverigedemokraterna!


#Politik
Det börjar sannerligen bli dags för svenskar, svenska politiker och media att inse att det är dags att ta debatten med Sverigedemokraterna. Det är dags att diskutera skola, vård, omsorg, och ja även migrationsfrågan med Sverigedemokraterna. Det är dags att ta debatten fullt ut på en ödmjuk nivå, utan att förlöjliga Sverigedemokraterna. Det är dags att inse att det inte fungerar att attackera, förstöra och fullkomligt förkasta Sverigedemokraternas idéer.
Under flertal år har jag fått uppleva vänsterns föraktfulla ton mot Sverigedemokraterna och att de minsann inte tänker föra en normal diskussion med dem. Det är bättre att på olika sätt våldsamt förgripa sig på deras budskap och politik och ta lagen i helt egna händer. Detta rättfärdigas med den hemska människosyn som Sverigedemokraterna framställs ha. Att de själva kränker yttrandefriheten fördunklas lätt i ett sorts humanitärt töcken.
Alliansen har försiktigt tagit sig an migrationsfrågan, liksom vissa höger- eller liberaldebattörer, men detta har mötts med så stor förakt och hat, och anklagelser om rasism, att de snabbt fått krypa tillbaka i försvarsställning.
Detta har lett till precis det som många av oss förvarnat om. Det har missgynnat både rödgröna partier såsom de borgerliga partierna. Missnöjesröster har nu även fått addering av sympatiröster och Sverigedemokraterna kan nu bli det största partiet i Sverige i nästa val. Det kan bli Sverigedemokraterna som får i uppdrag av talmannen att bilda regering 2018. Det hade ni inte väntat er när ni rev ner reklamskyltar på Östermalmstorg?
Ja för egen personlig del önskar jag nu verkligen att vi tar debatten med Sverigedemokraterna och tar den på en normal nivå. Låt oss diskutera skola, vård, omsorg, ekonomi, skatter, pension, migration och andra viktiga frågor utan att exkludera Sverigedemokraterna. Visa den svenska befolkningen att vi möter alla demokratiskt valda partier på samma nivå och ge svenskarna en chans att inte fälla vare sig missnöjesröster eller sympatiröster till Sverigedemokraterna.
Jag ser hellre att ett annat parti än Sverigedemokraterna får frågan av talmannen att hösten 2018 bilda regering. Men det verkar vara många som inte inser att partiet kommer att få en fjärdedel av Sveriges röster om det fortsätter som det gör idag. Det är en trend som jag gärna ser vända. Men jag undrar om vänstern verkligen förstår vad det är som kommer att hända om de fortsätter att agera på samma föraktfulla sätt.
En sak vet jag om vänstern, och det är att de inte kommer att erkänna att det är tack vare dem som vi fått en regering ledd av Sverigedemokraterna 2018. Jag hoppas att vi slipper nå dit och att svenska politiker i allmänhet, men vänstern i synnerhet, vågar ta debatten på en normal nivå med Sverigedemokraterna dessförinnan.
Vi lever nu i en värld som präglas av vissa obehagliga åsikter. Låt oss nu en gång för alla bemöta den, men låt oss göra det på ett för alla parter värdigt sätt!
Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar