Min blogglista

söndag 9 augusti 2015

Intressant rapportvecka

#Ekonomi

I veckan är det så dags för några intressanta rapporter som jag kommer att följa med spänning.

Vardia (Tisdag)
På Tisdag kommer det norska försäkringsbolaget med sin rapport för det andra kvartalet. Främst ska det bli intressant att se hur stort tappet blir på den svenska marknaden kontra den inhemska, och därtill hoppas jag på fortsatt tillväxt i Danmark. Omsättningen lär alltså backa i Sverige, men förhoppningsvis sker en viss mildring på nedgången. Vill heller inte se några nya redovisningsskandaler, men vem vill väl det(?). Funderar även på att öka mitt innehav något under måndagen, dvs före rapporten!

Africa Oil (Torsdag)
Det "svensk-kanadensiska" oljebolaget lämnar rapport under torsdagen. Det blir självklart en ny tung förlust och fokus blir återigen på att se hur länge bolaget "lever" med nuvarande kassa samt om de har några uppdateringar om de afrikanska oljefyndigheterna. Kan bli en ökning även i detta bolag under kommande vecka. Rapporten tenderar att bli besvikelser så man ska nog invänta torsdagen innan köp, men jag brukar inte vara speciellt tålmodig på dylikt...

Oriflame (Torsdag)
Så på torsdag smäller även ett av mina större innehav till med rapport för andra kvartalet. Här skall det bli mycket intressant att se vad tillväxten blir på de nya marknaderna. Se vad som händer i östeuropa och se hur det ser ut även här på hemmaplan i "västeuropa". Jag vill inte se några nya överraskningar under torsdagen, utan ett solit resultat. Mitt eget mål och prognos är en helårsvinst om ca 50 msek för bolaget under 2015 och då bör vi ha en Q2:a åtminstone i klass med Q1:an. Eftersom detta alltså är ett av mina större innehav, vilket också ligger i min "riktiga" investeringsportfölj så är denna bolagsrapport en rapport jag sett fram emot mycket sista månaden!

Ratos (Fredag)
Det är inte över efter Oriflames svettiga rapport under torsdagen. På fredag kommer nämligen ett annat av mina större innehav i min investeringsportfölj med sin rapport. Här hoppas jag självklart på fortsatta förbättringar för de underliggande bolagen och kanske några nyheter om vad Ratos planerat att göra med sin kassa. Att det blir en finfin vinst detta kvartal råder det inga tvivel om, med tanke på utförsäljningen av bland annat NCG! Tänkte även följa vad förvaltningskostnaden slutar för kvartalet. Det har varit en uppåtgående trend vilket inte är helt önskvärt...

Summerar därefter en vecka med fyra fina rapporter och förhoppningsvis bra kursreaktioner. Av ovanstående bolag lägger jag min slant på att det är Ratos som marknaden kommer att få upp ögonen för och handla upp. Om inte redan vid rapporten så under hösten...

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Tyckte Oriflames rapport verkade helt ok. De nya marknaderna går framåt. Borde kunna komma ett kurslyft även efter rapporten för Q3.

    SvaraRadera
  2. Tyckte Oriflames rapport verkade helt ok. De nya marknaderna går framåt. Borde kunna komma ett kurslyft även efter rapporten för Q3.

    SvaraRadera