Min blogglista

söndag 5 juli 2015

Börs-SM Juni månads etapp!

#Ekonomi

Juni månads börssm-vinnare heter Curt Nolberger som lyckades få upp portföljen med hela 36%. Imponerande! Hans portfölj innehåller naturligtvis både Fingerprint och Precise Biometrics som är de stora rakterna denna månad.

Jag måste även säga att jag tycker detta är en klart värdig ledare av Börs-SM 2015. Förvisso har han liksom många andra helgarderat sig rejält genom att själv inneha hela fem portföljer (med reservation om det finns någon mer med samma namn, ofcourse!). Hela Fyra av dessa fem portföljer ligger topp 100. Det är faktiskt riktigt bra. Även om de fyra topp-portföljerna innehåller just båda dessa aktier och alla hans portföljer i viss mån påminner om varandra. Han verkar ha en tydlig strategi med sina innehav. Vi får se om det håller hela vägen.

Mindre imponerad är jag av Aktiespararnas agerande när det gäller de tekniska strul de haft sista veckorna. Och extremt o-imponerad av deras hanterande av värdet av Oriflame i tävlingen. Jag kunde därmed inte stämma av min egen placering vare sig i etappen eller totalt sett efter juni månad. Med en manuell omräkning så kunde jag se att jag skulle legat på ca plats 40, och inte 150 som jag återfanns på. Värdet på Oriflame var inte de ca 550 kronorna som innehavet totalt borde vara utan 4,34 kronor, vilket är antalet aktier i portföljen. För mig är det helt obegripligt att de inte lyckades lösa det hela. Lika obegripligt att de inte gav någon respons på mina kommentarer runt detta. Tog ca 2 veckor innan de nu i helgen löst det problemet.

Hade jag varit med och fajtats om en topp-placering hade jag varit riktigt upprörd om aktiespararna varit så nonchalanta som de var nu. Jag tror inte någon nu blev drabbad i juni månad eftersom denna Curt Nolberger verkar ha ryckt så rejält, men man kan faktiskt inte vara helt säker. Är det någon som under juni månads etapp haft Oriflame så tappade de ca 545 kronor i etappen. Skulle de hamnat strax bakom Curt Nolberger och innehaft Oriflame blev de alltså snuvade på en New York-resa. Helt obegripligt för mig att de inte har bättre koll på detta på aktiespararna!

Jag har dock upptäckt ett nytt problem, som härrör sig till etapp juli månad. Nu har de plötsligt justerat upp värdet igen på Oriflame. Det betyder att alla vi som har Oriflame i våra portföljer har plötsligt fått oss ett rejält lyft i juli månads etapp. Jag har via facebook erbjudit mig att hjälpa aktiespararna med detta nya fel jag upptäckt, men jag är samtidigt lite nyfiken på om de klarar att lösa det själva! (Nåväl, kanske finns det någon mer "kontrollant" än jag som påtalar detta för aktiespararna så att de rätar upp detta, men lite genant är det att de "säger sig" ha rättat värdena och jag kan fortfarande upptäcka fel. SUCK!)

Men om de inte rättar upp detta fel så är det inte helt osannolikt att vinnaren har Oriflame i sin portfölj i juli månad! Men som sagt, jag är väl rätt säker på att någon mer upptäcker detta och påtalar för aktiespararna, för jag kan väl inte vara helt allena om att bevaka detta organ?

Jag är dock lite bekymrad över att de är så slarviga i sin hantering av detta. I en sån här tävling där så mycket pengar står på spel och där faktiskt vinster som innebär resor till New York står på spel så borde de ha lite bättre koll på det hela.

Jag har som sagt erbjudit mig att avslöja detta följdfel, men i och med mina påtalningar om det första felet vore det väldigt märkligt om inte dessa kloka människor upptäcker följdfelet själva!

Min placering som ca topp 40 i börs-sm är jag iaf väldigt nöjd med så här långt och jag vore såklart ännu nöjdare om jag klättrade litet till, även om det är osannolikt.

Nu börjar våndan med jobb igen. Trevlig kväll och låt oss hoppas på en "ok" nästa vecka trots den oro som fortsatt präglas genom det som händer i Grekland...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar