Min blogglista

tisdag 28 juli 2015

Bloggstiltje

Det har varit rejält osund stiltje på bloggandet sista månaden. Endast 4 inlägg har skrivits så här långt i juli månad och då har det främst rört sig om tämligen simpla aktieuppdateringar.

Jag följer vissa bloggare som kan hinna med både 1 eller 2 inlägg per dag och ibland undrar jag hur de orkar med, eller helt enkelt hur de har tid med detta. Att kombinera jobb, sömn och kanske lite fritid med bloggande är inte alltid helt lätt. Särskilt när vissa delar av min fritid faktiskt påminner om "jobb" och då är det inte bloggandet jag tänker på.

Jag är hur som helst djupt imponerad av de som hinner med att kombinera sitt arbetsliv med bloggande och rejält twittrande. Och jag hoppas att jag själv når till en liknande nivå, men då handlar det om att jag befinner mig i ett läge när arbetssituationen ser annorlunda ut.

Men för närvarande så handlar det för min del om något annat som slukat mycket tid sista veckorna. Det handlar om att jag är på väg att sälja min lägenhet i fina Göteborg! Det har här blivit "lite" mer jobb med denna försäljning mot vad jag kanske hade tänkt mig från början.

Min första tanke vid försäljningen av lägenheten var att det nog skulle gå "av sig själv" med minimala förberedelser. I första hand skulle jag via mäklare få hit någon på förhandsvisning som kunde ge ett rimligt pris och så skulle vi vara klara med affären.

Min mäklare övertalade mig dock till att genomgå en normal försäljning med både förbereredelser, styling, annonsering, visning och budgivning. Det har betytt att det både dragit ut (kommer att dra ut) rejält på tiden och att jag fått aktivt engagera mig betydligt mer i detta än vad jag tänkt. En homestyling innebär nämligen inte att någon dyker upp och "fixar allt" åt dig. Det är ganska mycket som behöver göras "runtomkring" för att få det hela att fungera. Då spelar det inte någon roll att man betalar uppåt 20 000 kr för styling av en liten etta.

Hur som helst. Jag hoppas allt går vägen och flyter på bättre än andra livsöden. Definitivt hoppas jag slippa återkomma med inlägg med hashtagen #mäklareutangränser. Men jag är beredd på det värsta, som vanligt, efter senaste årens debacle!

Hoppas även få återkomma med lite intressanta börstankar. Främst väntar jag in rapporter från följande bolag kommande månad:

Tobii (5 augusti)
Oriflame (13 augusti)
Ratos (14 augusti)
Precise Biometrics (18 augusti)
Fingerprint Cards (20 augusti)

Trevlig kväll och njut av sommarblötan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar