Min blogglista

måndag 22 juni 2015

På sydfronten inte mycket nytt

#Alltochinget

Lata dagar i Mythos-land och det finns månne inte jättemycket att förtälja. Dagarna ser ungefär ut som dagarna innan och skillnaderna kanske är hur många grader över 30 det blir för dagen.

Jag har nu varit bortrest i drygt 60 dagar, eller två hela månader, och det är snart dags att lämna Syriza-land för ett annat vänsterland. Även om det är ett kärare sådant.

Många greker här är trötta på den mediabild som rullas ut i europa och omvärlden varje dag, och jag kan till viss mån förstå dem. Det skrämmer ju tyvärr folk från att våga sig ut på en liten tripp till Grekland när UD och resebolag skrämmer upp människor med att det kanske är säkrast att du tar med dig lite kontanter. Det är inte säkert att det kommer att finnas några riksdaler nere på öarna.

Faktum är att är det någonstans man märker så lite av den "grekkris" som råder så är det just här nere i Grekland. Då har jag ändå hunnit spendera ett antal dagar i dess riktiga näste, dvs Aten. Här rullar det mesta på precis som vanligt.

Jag tror att det behövs självklart rejäla "efforts" från grekerna själva för att vända på denna skuta. Främst handlar det om att förändra människors syn på skattemoralen. Det funkar inte att likt vänstermänniskor i Svedala i teorin vara väldigt mån om att alla ska dela lika, alla ska bidra till samhällets gemensamma tjänster, etc, men när det väl kommer till kritan och en individs ekonomi så är dessa fina ideologier som bortblåsta. Alla måste både i teorin och i praktiken pitcha in. Det finns inget som gör mig så irriterad, rent politiskt, på vänner och bekanta, som storhjärtat uttrycker sin sympati för att det ska finnas rättvisa i samhället, men när det väl handlar om deras egen plånbok så lyser plötsligt kaptialismens giriga ögon värre än hos vilken börsmäklare som helst. Sorgligt!

Förhoppningsvis kan denna mentala syn ändras hos greker, förhoppningsvis även hos alla svenskar. Samtidigt så hoppas jag att man i europa hjälper grekerna att införa diverse kontrollsystem för att detta ska kunna fungera. Det funkar liksom inte att säga åt människor att ni slipper undan fastighetsskatt så länge det sticker upp en pinne på huset som påvisar att bygget inte är klart. Det uppmanar människor till att göra skatteflykter. Då spelar det liksom ingen roll att 80% av befolkningen sympatiserar med ett vänsterparti, så länge de själva är de största skattesyndarna!

Precis som i Sverige. Det funkar inte att tycka att alla ska bidra till exempelvis vår fria radio och tv-kanal, men sen göra allt för att smita undan tv-licensen, eller tycka att förslag där finansieringen sker på "annat sätt" är förkasteliga. Man får helt enkelt ta skeden i munnen och göra det som är rätt och inte smita undan!

Jag har förvisso inte direkt följt allt som hänt i Svedala under min frånvaro nu, men sällan har väl ett regeringsparti så fatalt lyckats lova så mycket som inte hållits. Och sällan har väl så mycket utredningar skapats som under denna regerings första halvår. Jag hoppas verkligen att alla lär sig att man kan inte rösta på det parti som lovar mest. Det går liksom inte att lova allt till alla. "Fine" om man röstar på ett visst parti av andra ideologiska skäl, men snälla gå åtminstone inte på den smörja av löften som presenteras!

En blogg som jag följer och som jag tycker att många borde följa är för övrigt Rebecca Widmo Uvells:
Hon plockar fram, utreder, återspeglar vad som händer bland våra folkvalda ministrar på ett beundransvärt sätt. Jag hoppas på en fortsättning!

För övrigt var det intressant att se att äntligen en av Putins spökskrivare klivit fram. En person som arbetat i den innersta kretsen och spridit lögner och åsikter i media på det som hänt i Ryssland i ett försök att försvara regimen. Visst självklart, nu kommer väl alla vänstervänner att hävda att det är icensatt av västvärlden och att det inte alls rör sig om något avhopp. Snarare ett genomtänkt CIA-uppdrag för att svärta ner Putin. Suck!

Jag har många gånger varit inne på ryska nättidningar (de engelska versionerna) och förundrats över den extrema Putin-propaganda som sprids. Inte bara i själva artiklarna men även i kommentarsfälten. Jag har länge haft mina misstankar att det är något som inte står riktigt rätt till. Jag hoppas nu fler kliver fram och berättar vad som händer bakom kulisserna och att den ryska befolkningen till slut kan byta ut den stolle som sitter i sin pidestal, på ett sätt som är minst sagt anmärkningsvärt!

Det ska dock bli väldigt skönt att komma hem och ta itu med vissa delar relaterade både till jobb och det privata för egen del. Och jag hoppas att jag genom Malcolms lärdomar förstått hur man bör bemöta andra människor som man inte känner. In Vino Veritas. Men inte så mycket mer!

Trevlig sommar och jag får väl hoppas på en alertare skrivtid när jag väl är i Svedala helt enkelt! ;)

By the way. Det verkar som att den berömda #kinnabon är miljöpartist. What an enormous surprise!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar