Min blogglista

måndag 1 juni 2015

Börs-sm etapp 2

#Ekonomi

Etapp 2 av börssm avslutades den sista maj (eller den sista börsdagen i maj vilket var den 29:e maj). Kort och gott tänkte jag bara nämna att min egen portfölj för närvarande ligger på plats nummer 122 (av drygt 5600 portföljer). Det är främst biometriboosten som har hjälpt mig upp i resultatlistan, men även att övriga innehav stått hyggligt stilla dagar när börsen faller. Min björn-produkt agerar oxå som motvikt vid eventuella börsnedgångar även om den för närvarande inte ligger på plus.

Eftersom biometribolagen fortsätter upp idag, måndagen den 1a juni, så är förmodligen min placering ytterligare bättre. Därutöver förmodar jag att man rensar bort de lag som inte tävlar i huvudtävlingen. Något osäker där. Men förmodligen är jag uppe på topp 100 igen vilket självklart är mycket bra så här långt. Skulle kraftiga ras ske inom biometrisektorn ligger jag självfallet desto pyrare till. Men min tilltro var ju en uppvärdering, om än en riskabel sådan, för biometrisektorn inför tävlingsstart och peppar peppar än så länge så har det visat sig mycket bra.

Samtidigt passar jag på att gratulera den som för närvarande leder börs-sm 2015 och som skulle titulera sig mästare om tävlingen avslutades idag, 750 000 kronor rikare... Grattis Lars Österman! Undrar även lite smått hur du tänkte när du komponerade ihop din andra portfölj som för närvarande ligger på plats 5283, där bland annat framgångsrika Active Biotech och Immunicum återfinns. Inte lika smickrande att ha valt ut en sådan portfölj! (Okej, kanske är det inte till hundra % säkert att det är samme man som ligger bakom de båda portföljerna, men mycket talar för det).

Jag hoppas fromt fortfarande att vinnaren av börs-sm 2015 är en person som bara skapat en portfölj i tävlingen!

Med ett halvår kvar så torde man kunna säga att om tävlingen avslutas idag så erhåller jag en bättre slutplacering än sista dagen. Dessutom återfinns liknande innehav i andra portföljer som min, så om biometribolagen håller måttet uppe så gäller det att övriga kandidater presterar åtminstone liknande resultat. Det kan bli svårt i en "såpass" defensiv portfölj som min.

Men det är fortsatt spännande att följa tävlingen och jag är trots allt nöjd att jag för stunden varit uppe i de positioner jag varit. ;)

Tänker dock fortsatt att mina framgångar når jag främst i mina investeringar, inte i mina spekulations- och spelaffärer!

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar