Min blogglista

onsdag 27 maj 2015

Stor aktivitet maj månad

#Ekonomi

Under maj månad har en hel del transaktioner skett i mina portföljer. Främst i spekulationsportföljen. Delvis beror det på att jag har lite mer tid när jag befinner mig där jag gör, men även för att jag vill få lite förändringar i min spekulationsportfölj som gått lite trögt sista månaderna.

Dock så har Fingerprint spunnit på rejält när jag påbörjade mina förändringar vilket ledde till att jag även fört över lite pengar till min investeringsportfölj; helt enligt min strategi att skapa en långsiktig stark kassaflödesgenererande portfölj för att öka mina inkomster på lite längre sikt!

Tänkte här kort gå igenom vad jag gjort under maj månad. I någotsånär hygglig kronologisk ordning.

I spekulationsportföljen började jag tidigt maj med att:
Sälja mina Mr Green-aktier för 41,50 kr. Vinst strax över 20%. (Jag anger inte någon tidsperiod för mitt ägande vilket självklart egentligen är väldigt intressant).
Därefter genomförde jag ett uttag om 4 000 riksdaler till mig själv för att helt enkelt kunna försörja mig här nere. I i viss mån kopplat till min historia om Malcolm i ett tidigare inlägg!
Fortsatte med att sälja mina Doro för 42,70 kr. En vinst om närmare 40%.
Sålde mina kvarvarande Götenehus för 2,10 kronor. Vinst om strax över 50%.
Köpte Bull SSAB*4 för 43,22 kronor.
Köpte Tobii för 35,90 kronor.
Sålde halva mitt innehav i Fingerprint Cards för 100 kronor jämt. Vinst strax över 140%.
Tog här ut 5 000 riksdaler, men förde om dem till min investeringsportfölj!
Köpte Vardia i en första omgång för 2,15 kronor.
Köpte Vardia i en andra omgång för 1,30 kronor (!). Alltså bara någon vecka senare. Apropå häftiga kursrörelser!
Sålde mina Qliro Group för 14,50 kronor. Förlust strax över 30%.
Köpte mer Bull SSAB*4 för 40,92 kronor.
Köpte Bear OMX*18 för 2,03 kronor.
Och avslutade med att idag köpa Eniro för 1,26 kronor!

I min investeringsportfölj genomförde jag dessa mindre transaktioner:
Gjorde utöver min vanliga insättning alltså ett tillskott om 5 000 kronor från spekulationsportföljen.
Tog mig an ett nytt innehav i form av Scandi Standard!
Köpte på mig ytterligare fler Ratos-aktier!

Tiden får väl säga sitt om hur dessa köp kommer att gå. Än så länge så har Tobii visat sig vara en mycket bra spekulation. Scandi Standard har knatat på hyggligt också!

Därutöver så har resultaten än så länge inte visat sig alltför positiva och i vissa fall något ned. Mina spekulationsköp är liksom tidigare förenade med ganska extremt stora risker, medan jag ser mina investeringsobjekt som betydligt mer långsiktiga. Dessutom så fick tyvärr, för min del, Götenehus sig ett rejält ryck efter min försäljning. Jag får vara nöjd med min egen vinst, men det är alltid självklart surt att sälja av något som sticker upp strax efteråt!

Inom några dagar kommer självklart även en sedvanlig månadsuppdatering!

Trevlig afton och kommentera gärna mina affärer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar