Min blogglista

måndag 11 maj 2015

Omstuvning i spekulationsportfölj

#Ekonomi

Under maj månad så har jag nu gjort några transaktioner i spekulationsportföljen. De försäljningar jag tidigare gjort i spek-portföljen har varit lyckade, men på sista halvåret så tycker jag inte det gått speciellt bra. Därför har jag bestämt mig för att göra vissa justeringar i portföljen. Inte för att jag tror mindre på de bolagen jag valt att sälja av men för att jag helt enkelt (kanske inser) att det kommer att ta lite tid innan något händer. Då kan jag satsa på något annat istället!

Först såldes Mr Green till kursen 41,50 kr.
Därefter såldes Doro till kursen 42,70 kr.
Slutligen såldes Götenehus till kursen 2,10 kr.

Inköp har gjorts i Tobii till kursen 35,90 kr.
Därefter har även inköp gjorts i Bull SSAB*4 på kursen 43,22 kr. (dvs när SSAB A stod i ca 51,20 kr)

Hittills så har inte jättemycket hänt i kurserna, även om jag som vanligt lyckas genomföra mina köp på i princip dagshögsta.

I Tobii säger jag inte så mycket men när jag skulle köpa SSAB (idag måndag) så havererade internet på den båt jag befann mig på i Greklands ö-värld. Det gjorde att jag inte kunde köpa in mig under morgontimmarna. Kursen i SSAB tuggade på uppåt under hela förmiddagen...

Väl i land lyckades jag komma åt att köpa certifikatet i SSAB med fin hävstång. Det var ca klockan 12.45. Ca fem minuter efter mitt köp börjar kursen i SSAB (i sedvanliga ordning) störtdyka. Ok, störtdyka kanske är fel uttryck men man kan tydligt se en kraftig nedgång (ca 1,5%) vid 12.50-snåret.

Med andra ord får jag som så ofta förr erkänna att jag är baske mig inte någon speciellt bra trader!

Hur som helst. Målsättningen med SSAB är att bolaget skall stiga med ca 10-15% kommande månader och därmed ge mig en avkastning på ca 40-60% i certifikatet. Jag inser att jag kommit in sent i SSAB denna gång, jag hade ett riktigt lyckat köp för ett par år sedan och tänkte göra en liknande resa denna gång!

Målsättningen med Tobii är lite mer diffus. Jag har samma känsla för Tobii som för andra biometribolag att det är en extremt intressant bransch där vissa bolag kommer att lyckas rejält. Tobiis produkter kan förhoppningsvis integreras även inom andra branscher som vi helt eller bara delvis känner till idag. Spelbranschen är en sådan, om än ganska liten. Men säkerligen kommer det fler!

Utöver det ovanstående så har jag även fått göra en liten justering i form av ett uttag ur min spekulationsportfölj. Inte något jag är helt komfortabel med men det fick helt enkelt bli så denna månad. Jag ska i princip aldrig plocka ut pengar från mitt "sparande" men ibland så får man helt enkelt göra undantag i form av privata skäl. Det kommer förhoppningsvis inte att märkas allt för mycket när vi summerar maj månad. Jag siktar självklart fortsatt på att nå åtminstone 300 000 kronor vid årsskiftet 2015/16 !

Sköna gröna hälsningar från Grekland!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar