Min blogglista

fredag 1 maj 2015

Börs-sm etapp 1

#Ekonomi

Den första etappen av börs-sm 2015 avklarades den 30:e april 2015, dvs igår torsdag. Etappen avslutades med en vinnarportfölj som imponerade med en uppgång på närmare 25% ! Grattis Robin till segern och din kommande resa till kapitalismens huvudstad, New York!

Robins portfölj, som innehåller högriskaktier främst inom oljesektorn rusade från ett initialt värde om 4500 kronor till 5615 kronor. Detta är självklart högst imponerande!

På det stora hela är jag dock personligen nöjd med min egen prestation så här långt, även om den är betydligt mer blygsam. Jag avslutar den första etappen genom en placering på cirka 500-nivån. Det gör att jag åtminstone placerar mig topp 10% utav de deltagande portföljerna i Börs-sm så här långt.

Möjligheterna att komma högt ser jag självklart som mycket svårt, då det är min starka tilltro att en extrem högriskportfölj kommer att stå vinnande den sista dagen utav börs-sm 2015. Detta har självklart även visat sig under den första etappen med Robin som vinnare i en högst oljekomponerad portfölj.

Jag vill även passa på att önska ett stort Grattis till Robins övriga placeringar i Börs-sm 2015 och de andra portföljerna han innehar. Här placerar han sig på mindre smickrande plats nummer 2507 och 3290. Kanske inte lika bevingade placeringar om man precis vunnit etapp 1 av börs-sm 2015.

Min egen tävlingsportfölj kan ni läsa om här:  http://www.lattebubbla.se/2015/03/bors-sm-2015.html. Där har jag haft en ganska hygglig utveckling med en uppgång om ca 10% i min portfölj. Inte fy skam på en månad. Även om det självklart återstår många månader av tävlingen. Jag grämer mig fortfarande över den skamliga inköpskursen som aktieinvest lyckades få i Fingerprint Cards. Med lite bättre inköp från Aktieinvest så hade jag troligen varit några hundra placeringar upp bara på grund av innehavet i Fingerprint Cards. Faktum är att kursen sedan tävlingsstart är upp närmare 40%. Men i Börs-sm 2015 så är kursen bara upp 10%. Hur är detta möjligt? -Ja har man rejält med missflyt vid inköpsförfarandet av Aktieinvest så kan det bli så! Personligen har jag väl aldrig haft "tur" i spel så jag är väl inte direkt förvånad!

Vinnarna av börs-sm 2015 och dess etapper kommer säkerligen att bli högriskplacerare. Jag hoppas dock innerligt att det åtminstone blir deltagare som bara anmält EN portfölj till tävlingen. Nästa avstämning sker den 31:a maj och vi får då se om detta ändras. Tyvärr tror jag det sannolikt blir återigen någon som dunkat ut ett antal portföljer i tävlingen.

Det är även troligt att en portfölj som den första månaden placerat sig uruselt nu denna månad studsar upp och får en möjlighet till en topp-placering. Ta den portföljen som i dagsläget ligger sist i tävlingen. Om den bara återhämtar sig till startnivån så innebär det en rusning på kanske 30%-40%. Det kan räcka till att vinna etapp 2 ! Jag ställer mig något kritisk till att det i så fall skall belönas med en resa till New York!

Låter jag bitter? Ja jag och Tony Richardson har nog vissa gemensamma drag trots allt. Vissa människor får helt enkelt jobba ihjäl sig lite mer än andra för att erhålla samma belöning!

Trots allt trevliga hälsningar från Poros! Jag befinner mig just nu i Carl-Philip-Svensexe-land och det kanske inte är helt ogynnsamt trots allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar