Min blogglista

lördag 18 april 2015

Avstickare till Grekland

"Äntligen satt greklandsdrömmaren i flygplansstolen".

Viss liknelse med den berömda Gösta Berlings Saga. Men saga eller inte, till slut kom jag loss och har nu hamnat i Grekland där tanken är att jag skall bo ett par månader.

Det har varit ganska många månader med förhandlingar fram och tillbaka mellan mig och min kära arbetsgivare. Eller egentligen bara gentemot en person som representerar min arbetsgivare. Det hela ledde till att själva vistelsen nu disponeras på ett lite annorlunda sätt än vad det var tänkt från början.

Nu blir själva vistelsen ett par månader och jag kommer inte, åtminstone inte officiellt, att utföra något arbete under vistelsen här. Förvisso kanske lika bra det. Då kan jag lägga fullt fokus på aktiemarknaden, några egna projekt och att helt enkelt få lite vardag här i Grekland.

Hur som helst, än så länge är jag bara på dag 1 och det har varit en bra start på vistelsen. Uppåt 30 grader varmt och jag har hunnit bekanta mig med både poolen och Chania med omnejd. Jag har förvisso varit här ett par gånger tidigare, men det skadar inte att se sig om igen. Byarna väster om Chania kan på kartan se ganska små ut, men det är inte helt omöjligt att man förvillar sig på någon mindre väg när man tror sig kunna gena.

Något som jag för övrigt lagt märke till är utsikten mot de vita bergen, dvs Lefka Ori. Jag vill mig minnas att jag sett lite snö på topparna av de bergen tidigare, men så här i April månad ser det ut som vilken alp-stad som helst med ett beaktansvärt berg i bakgrunden. Snön ser i det närmaste ut att krypa ned till Chania stad själv! Jag kommer förhoppningsvis att kunna smälla upp lite bilder här på bloggen inom kort. (Ursäkta att jag för övrigt gör en avstickare i mitt ekonomi-dravvel, men ibland kan det vara skönt att även skriva ett "vanligt" blogg-inlägg).

Jag har alltså inte varit i Grekland överhuvudtaget så här tidigt på säsongen och det är ganska skönt att vara här innan turist-anstormningen börjar. Det är liksom lite lugnare här helt enkelt. Trafiken verkar förvisso vara lika kaotisk som under högsäsong, men det är inte en massa turister som barrikaderar vägarna i alla fall. Temperaturen gick upp emot 30 grader idag, men det verkar komma en kylknäpp i nästa vecka. Trist att jag bara fick med mig en varmare tröja och ingen jacka. Men jag får stå ut! På ett par månader ska det väl hinna vända tänker jag.. ;)

Idag blev en aktivitetsfri dag, med mest lugna promenader. Eller ja, lugna och lugna. Jag har förmodligen gått 2 mil idag, men inga planerade uppgifter utfördes denna första dag. I morgon får jag försöka mig på något aktivare i alla fall, och sen stundar måndagen och en härlig börsvecka. Det blir intressanta rapporter i princip varje dag nu kommande veckor. Frågan är om de högt ställda förväntningarna kommer att uppnås. Valutaeffekterna för exportbolagen torde bli riktigt fin detta första kvartal, men om man grottar sig djupare ned i siffrorna kanske vissa oroshärdar gömmer sig.

Den som lever, och kan läsa, får se i nästa vecka.

På återhörande, trevlig kväll och Jamas!

2 kommentarer:

 1. Låter riiiktigt nice!! Har själv snuddat vid liknande tankebanor, underbart att inte ha några måsten och kunna sitta och följa börsen lite mer ingående..
  Antar att du tagit tjänstledigt, var det något knorr från arbetsgivaren innan du fick igenom detta?
  Ha det gött där nere!
  /J

  SvaraRadera
 2. Tanken var tjänstledigt under längre tid, jobba på distans. Nu blev det lite kortare period istället och semester/komp ! Knorrandet kom egentligen bara från en person hos arbetsgivaren, Tyvärr den med bestämmande inflytande..

  Hoppas dina tankebanor leder dig till något liknande. Mig tog det ca 10-15 år av tankar innan det väl bar av =)

  Imorrn blir det extra gött när börsen även öppnar...

  SvaraRadera