Min blogglista

måndag 16 februari 2015

Peab mot målkurs

#Ekonomi

Ett av mina innehav närmar sig i rasande fart min målkurs. Det är Peab som jag försökt handla upp på 50-kronorsnivån, med målsättning om sälj vid 75 kr. Tyvärr har jag inte kunnat fylla på med aktier i den takt jag önskat, och mitt innehav stannar vid snöpliga 200 st. Som kompensation så har jag i alla fall fyllt på "familjeportföljerna" med lite mer aktier, men det hör ju inte riktigt till mina egna portföljer dessvärre.

Att Peab trallat på upp till den här nivån är förvisso inte obegripligt för mig, men det har kanske gått lite snabbt. Går den över 70 kr så är jag åtminstone beredd att bevaka målkursen.

Rapporten kom in hyggligt, utan några större överraskningar. Orderingången ser dock hygglig ut och jag ser positivt på att även Peab kommer att kunna införa rejäla prishöjningar (främst i Sverige) kommande år utan att kunder misstycker alltförmycket. Marginalerna lär bli glödheta för 2015 och 2016.

På nivån 75 kr tror jag fortsatt på bolaget självklart, men jag ser ändå att det är dags att plocka hem vinsten. Främst för att jag då ser större investeringsmöjligheter med högre direktavkastning på annat håll. 3% direktavkastning känns inte helt lockande när vi på annat håll fortfarande kan få 5-6%. Men än är vi förstås inte där....

Stockholmsbörsen börjar för övrigt urholkas på stabila bolag, så det är förmodligen inte helt fel att även utöka andelen i kontanter kommande månader.

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar