Min blogglista

tisdag 20 januari 2015

Bokslut, flytt och semester

#Byråkraten #Annat

20:e januari och denna månad, liksom slutet på föregående år, har passerat i rasande fart. I dagarna görs åtminstone de sista körningarna på Byråkraten när det gäller årsbokslutet 2014.

En tämligen hektisk tid på Byråkraten där kvalitet inte är något som skall prioriteras, men där det samtidigt kan bli hårda fältslag om petitesser! Det enda man definitivt kan konstatera utifrån dessa strider är att skattebetalarna sannerligen inte går segrande ur striden.

Den dansande byråkraten gör upptäckter som redan stötts och nötts i flertal månader och man förundras över hur vissa saker fortsätter att passera somliga.. Den trubbige byråkraten härskar vidare utan lokalkännedom och man undrar hur länge det sjunkande skeppet skall kunna andas. När briserar dynamiten i lastutrymmet?

Skönt att då veta att man under ett par veckor skall försvinna långt österut och ladda batterierna på en varmare plats där vardagen förmodligen kommer att bli lite angenämare än snöslasket i Västra Götaland. Det är nämligen dags för en ny resa österut och dags att konkurrera lite smått med @phukettrader. Flygplanet håller sig förhoppningsvis kvarten till och levererat ett gäng kylslagna svenskar till Krabi, där tvåveckors soldyrkande och Latte-sörplande kan påbörjas! Det är inte utan att man redan har börjat nedräkningen till detta...

Nyhet därutöver är att jag lämnat min kära etta i centrala Göteborg för att ha gett mig ut på landet igen. Under kommande tre månader skall jag nämligen testa på sambolivet i textilens huvudstad! Därefter siktar jag på en tremånaders utlandsflytt, innan det är dags att slå till på ett större bostadsköp. Läge och typ av bostad diskuteras ivrigt, även om det är en lågoddsare att det blir i Göteborgstrakten i alla fall.. ;) Om det blir klart med utlandsflytt kommer jag självklart att berätta närmare om vad det innebär i senare inlägg.

När det gäller semesterresan till Thailand så kommer det självklart att bli betydligt billigare att ta en öl i baren, käka middag ute eller hyra en moppe. Prisskillnaden mellan Thailand och Sverige är enorm. Förra årets resa kunde jag räkna med att priset var ungefär en fjärdedel av det svenska. Dvs en 150-kronors middag i Sverige kunde kosta så lite som cirka 37,50 kronor i Thailand.

Men det känns ändå något retsamt att följa kursutvecklingen i Thailändska Baht det senaste året och konstatera att kursen stigit över 25%. Om man därutöver skulle lägga till de marginaler som valutaväxlare tar så är vi förmodligen kursdifferensen uppemot 30-40%.Det går med andra ord tyvärr alltid att hitta något mindre positivt i tillvaron, men jag hoppas att kommande två veckor skall förändra den grundsynen.

Njut av livet och de kommande veckorna. Nu inväntar jag med spänning årsrapporterna från mina bolag och det skall bli mycket trevligt att räkna fram vilka kassaflöden (direktavkastning) som kommer att genereras från bolagen det kommande året!

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar