Min blogglista

måndag 1 december 2014

Tröttsamt jobb och tröttsam logik

#Byråkraten och livet

Fortsatt långa dagar på jobbet. Budgeten förvisso avklarad, men nu stundar snart bokslutsarbetet och däremellan gäller det att backa upp för alla medarbetare som bestämt sig för att vara sjuka eller ha slutat.

Samtidigt pågår löneförhandlingarna och jag och min chef ligger bara någon procent ifrån varandra. Man vet inte riktigt var det kommer att sluta, men min enda förhoppning är ju att det i sinom tid skall vara rättvis lönesättning inom byråkraten AB. Dvs kompetens och prestation torde gå före både kön, ålder och frenetiskt rövslickande av chefer. Kanske inte finns så mycket som tyder på det, men man hoppas in i det sista... :o

I veckan får vi även se om regeringen får igenom sin budget där mycket hänger på hur SD kommer att rösta under onsdagen. Även om jag gärna sett en annan färg på budgeten så vet jag inte om jag tror att det bästa vore att SD fäller regeringens budget. Om fyra år är det val igen och tiden går onekligen fort när man har roligt...

Det finns självklart vissa skiljelinjer mellan det röda partiet och de blåa partikollegorna, men det finns även en hel del likasinnade uppfattningar. Ibland måste man inse att en fråga inte alltid har ett vitt eller ett svart svar, det handlar om ett flertal nyanser av grått däremellan. Något tröttsamt att då på ett personligt plan hamna i diskussioner med kollegor och vänner som ter sig tämligen ologiska för mig.

Kan ta ett exempel på en fråga jag skulle kunna få med denna logik:

- Är du för eller emot abort?
o Personligen är jag nog mestadels för det!. (vilket jag troligen skulle svara)
- VA? Vill du mörda oskyldiga människor?
o Ja, alltså. Jag tycker det skall vara upp till kvinnan i fråga i första hand att avgöra det. Men jag tycker kanske inte det skall användas som "preventivmedel"..
- MEN! Du vill alltså att oskyldiga människor som inte har någon möjlighet att välja själva ska mördas..!
o Ehrm say whaat?  Ja jo jag är en vit kränkt man som tycker det är okej att mörda oskyldiga liv..

Ett något överdrivet exempel, men det förekommer en del överdrivna diskussioner både på makro- och mikronivå i vår omgivning...

Under 2015 planeras det för lite förändringar i tillvaron. Boendemässigt blir det väl äntligen dags att prova på sambolivet. ;) Med en tanke om att hitta något spännande boende i Göteborgtrakten i första hand, även om det kanske inte händer initialt. Samtidigt planeras en ny vinterresa österut för att uppleva det trevliga Thailand. Ytterligare ett par månader senare hoppas jag förverkliga drömmen om att leva några månader i den grekiska övärlden. Med fokus på Kreta. Kanske med fokus på att blogga och handla i aktier och komma ifrån byråkraten några månader. ;)

2015 får helt enkelt bli ett riktigt toppår på alla plan!

Och om åter till tankar om #ekonomi så var det ett fasligt dåligt slut på november månad och när nu december månad tog vid så var det lika illa. Africa Oil fortsatte ned närmare 15% idag och har tappat närmare 30% på mindre än en vecka! Puh!

Kan bli några svettiga veckor innan nyår, och jag får ta mig en funderare på mina innehav i spekulationsportföljen..

Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar