Min blogglista

måndag 3 november 2014

Oriflame smäller imorgon!

#Ekonomi
 
Om mindre än 10 timmar kommer rapporten från Oriflame. Den avser det tredje kvartalet (juli-september) för år 2014 och jag hoppas att de lågt ställda förväntningarna infrias...
 
Dvs, mina förväntningar är tämligen lågt ställda, men jag är lite smått förvånad över att analytiker återigen, trots den turbulens som varit, förväntar sig ett rörelseresultat om 17,6 miljoner euro i morgon. (Vilket högst uppskattningsvis ändå skulle motsvara en vinst om kanske ca 0,15 euro per aktie).
 
Jag tackar och tar gladeligen emot en sådan rapport. Att mitt under dessa kriskvartal göra hyggliga vinster vore fantastiskt.. och jag vet att de överraskade redan i förra kvartalet, men kan de verkligen göra det igen?
 
Nåväl, för egen del tänker jag främst titta på:
 
 • Har omsättningen i lokal valuta för CIS-regionen nått botten?
 • Fortsatt tillväxt (15-20% omsättningsökning) i region Latinamerika och Turkiet/Afrika/Asien ?
 • Omstruktureringskostnader som reduceras, alt elimineras ? Likaså bör både logistik och de administrativa kostnaderna kunna hållas nere under kvartalet !
 • Positiva, underliggande, signaler som ger hopp om att återgå till utdelningar under 2015 !
 
Skall sammanfatta mina åsikter om rapporten senare imorgon kväll.
 
God natt kära vänner! 


2 kommentarer:

 1. Känns som det blev en rätt bra rapport va :-)

  SvaraRadera
 2. En mycket bra rapport faktiskt! Men främst att det andas en optimism i ledningen som gör att åtminstone jag känner mig trygg med min dubbling av innehavet =)

  Rapportkommentarer återkommer jag med. Tyvärr uppskjutet till onsdagen dock! :o

  SvaraRadera