Min blogglista

söndag 23 november 2014

Budgethösten fortsätter

Det var väldigt blekt med inlägg sista månaden. På byråkraten AB har det nämligen varit högtryck med sjukskrivningar och avhopp mitt i brinnande budgetarbete. Som toppning har vi ett excellente ledarskap inom organisationen som röjer bort alla tänkbara hinder på vägen... *host*

Veckorna har fullständigt sprungit iväg igen och det känns allmänt galet att det återigen snart är dags för julnubbe och nyårsraketer. Var vi inte där nyss?

Just nu planeras det en hel del inför nästakommande år. Inga livsavgörande val kanske, men planer som kommer att göra vardagen något annorlunda... Gäller bara att få alla pusselbitar att falla på rätt plats. Och självklart får jag berätta mer om det hela när det är mer aktuellt...  ;)

I kära Göteborg så fortsätter bostadspriserna att skjuta i höjden och det är tveksamt om de senaste regleringarna kommer att få alltför avskräckande effekt på priserna. Det är fortsatt så att utbudet måste höjas. Även om det inte är vad alla svenskar vill höra så tycker jag man lite smått skulle börja titta på det hyressättningssystem som vi har i Sverige idag. Man kanske inte skulle justera dess regler fullkomligt men åtminstone lite smått titta på en mer marknadsdriven syn på hyressättningen. Självklart vore det svårt att på befintliga objekt förändra reglerna i ett svep, men någonstans måste man även inse att det finns en efterfrågan på både bostadsrätter och hyresrätter. För att nya hyresrätter ska kunna byggas behöver hyresvärden en möjlighet att ta ut en rimlig hyra.

Med den lågräntemiljö som råder torde det just nu finnas ypperliga möjligheter för både små och stora byggbolag att sätta spaden i marken. Och även om det satt viss fart, så är det långt ifrån tillräckligt...

På den politiska fronten fortsätter den rödgröna röran att servera smaklösa rätter. Och jag är fortsatt tämligen oförstående till den bomullsbehandling som årets utvalda erhållit hittills. Och nu verkar det svårt att hitta mer smaskigheter om dem så jag tror det hela kommer att lugna ner sig.

Såvida det inte blir nyval förstås. Puh! Även om jag inte hade haft något emot ett annat resultat så tror jag inte det skulle vara speciellt bra med ett nyval. Fyra år ska man nog kunna stå ut med nuvarande konstellation och allt för mycket ska väl inte hinna gå åt pipsvängen får man hoppas...

Ny vecka stundar att möjligen hinna med lite annat än budgetarbete och ineffektiva processmöten. Så förhoppningsvis kan något vettigt(?) inlägg hinnas med.

Trevlig söndagskväll på er!

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där. Färdigställde själv företagets budget för några veckor sedan och det var ett jäkla slit att få ihop allting. I teorin ganska enkelt, men tar i praktiken lång tid att sammanställa allt :( jag ska oxå försöka vara lite mer aktiv framöver hade jag tänkt... / Farbror Joakim på Spara smart

    SvaraRadera
  2. Ja det är alltid mycket som behöver göras och det är alltid lika svårt att förklara för icke-ekonomer vad det är vi egentligen gör i budgetarbetet. Det ligger en mängd analyser, beräkningar och möten med fotfolket bakom arbetet med budgeten. Sen ska man handskas med de tekniska bitarna när man väl ska plita in allt i budgetsystemet dessutom..

    ..men då ser jag fram emot lite fler inlägg, innan du tvingas harva med bokslutet förstås... ;)

    SvaraRadera