Min blogglista

fredag 10 oktober 2014

Halva björnen såld!

#Ekonomi


Det blev en kortvarig större tillvaro i Bear OMX*15. För dryga veckan ökade jag innehavet till 2 000 andelar och idag sålde jag av hälften vid uppnådda "målkursen" 4 kr.

Vinsten blev därmed ca 130%, men det kan nog närmast betraktas som en lottovinst när börsen kastar sig in i en sådan volatil fas som senaste veckorna.

Utvecklingen i främst spekulationsportföljen har varit kraftigt negativ, med i princip stora nedgångar i samtliga innehav. Inköpet av Bear-certifikatet har dock gjort att portföljen trots allt stått emot något så när, vilket var just mitt mål.

I samband med försäljningen av Bear-certifikatet dubblade jag mitt innehav i Fingerprint Cards som jag fortsatt tror står inför en explosionsartad utveckling kommande år. Det blev 100 nya till priset 30 kronor.

Jag kommer att fortsätta att utöka de befintliga innehaven i spekulationsportföljen då jag sammantaget är positiv till dem. Närmat att öka i är Africa Oil, om holmgången fortsätter för aktien.

Trevlig helg och låt oss hoppas på lite positiva nyheter framledes!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar