Min blogglista

onsdag 27 augusti 2014

Spretig spekulationsportfölj

#Ekonomi

Kan inte annat än konstatera än att min spekulationsportfölj börjar bli lite spretig. Mängden innehav är nu uppe i 11 stycken och jag känner att det börjar bli kanske en eller två innehav för mycket. Jag kommer åtminstone inte utöka antalet innehav förrän jag sålt av något annat innehav. Det betyder att nästa köp blir en påfyllning i ett av de tidigare innehaven.

Det senaste inköpet i spekulationsportföljen gjordes för någon vecka sen i e-handelsbolaget CDON. Inköp av 150 aktier till kursen 24,30 kr. Lustigt nog till samma kurs som dagens avslutskurs.

De övriga innehaven (i alfabetisk ordning) är Africa Oil, Doro, Fingerprint Cards, Götenehus, Metallvärden, Mr Green, Opcon, Precise Biometrics, Trigon, Bear OMX*15. Och alltså nyinköpta CDON.

Dvs totalt 11 olika innehav och utöver detta har jag under året gjort mig av med Peab, Bull SSAB, Acap Invest, Bear OMX*10 och en andel av Bear OMX*15. Alla försäljningar gjorda med goda vinster, förutom Bear OMX*10.

Ett tiotal investeringar i investeringsportföljen och ett tiotal investeringar i spekulationsportföljen känns som ett tak för hur många innehav jag kan ha hygglig koll på. Där är jag alltså nu knappt över gränsen när det gäller spekulationsportföljen.

Jag är inte helt säker på vilket bolag jag kommer att fylla på i, men det blir inga fler köp denna månad såvida jag inte skulle nå målkurser i något av de enskilda bolagen. Men i slutet på september kan det bli aktuellt igen.

I helgen blir det en liten spa-kryssning österut. Kanske kan lite avkoppling skingra tankarna och ge en energikick inför nästa köp!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar