Min blogglista

tisdag 5 augusti 2014

Metallvärden rusar och rasar. Vad händer härnäst?

#Ekonomi

Under måndagen pågick en hysterisk rusning i bolaget Metallvärden i Sverige AB, som jag för ett par veckor sedan köpte in i min spekulationsportfölj. Inköpet skedde på 2 öre (100 000 st) och det är såklart en liten post. Detta är ett bolag som jag absolut inte rekommenderar till någon att köpa såvida det inte är i extremt spekulativt syfte.

Hur som helst, i måndags kröp kursen upp till 5 öre, en uppgång med 150%, och jag lade då in en säljorder på finfina 10 öre. Under hög omsättning (för att vara detta bolag) så fortsatte aktien upp till 8 öre. Dvs totalt sett för hela dagen en uppgång om 400%. Otroligt nog också ganska nära min högst spekulativa säljorder.

Man kan undra vad denna uppgång egentligen berodde på. I och med att aktien handlas på öresnivå så torde i princip en mindre aktör kunna "få något att hända" med aktiekursen. Dvs det är ganska enkelt att skapa viss kursmanipulation i bolaget. Men av vad jag läst så har jag inte sett några kommentarer som påvisar något sådant. Lite märkligt att sådan kursrörelse i ett bolag kan gå obemärkt förbi bland samtliga journalister(?). En uppgång om 400% tycker jag ändå borde föranlett något form av avtryck i t.ex dagens industri.

Kursen vandrade under måndagen så sakteliga sedan nedåt och stängde dagen på måttliga 100% upp (!). Och idag föll den ned ytterligare ett öre och befinner sig på i princip nivåer före "utbrottet".

Det fanns säkerligen någon lycklig sate som lyckades köpa en pott aktier på 1-öresnivån och sen sälja några dagar senare med en finfin vinst om 6-700%. Grattis till denne säger jag!

Min egen strategi är att antingen vara med på ett dylika tillfälligt galet race eller helt enkelt se om bolaget lyckas genomgå ett stålbad med fjädern i hatten. För oss aktieägare gäller det att hoppas att en överenskommelse (i samband med företagsrekonstruktionen) nås så att inte hela vårt kapital går förlorat. Den som lever får se!

2 kommentarer:

  1. Har du kvar aktierna? Trots att det varit omvänd splitt, kan bli en bra affär för dig ändå. De skall vända till svarts siffror i år, jäklar vilket drag det kan det bli om de lyckas!

    SvaraRadera
  2. Faktum är att jag skiljdes från mina metallvärden i början av året. Efter den omvända splitten sålde jag mitt lilla innehav till kursen 1,87 kr. Behöll mina teckningsrätter men sålde av dem för 0,70 öre för ngra veckor sen när de gjorde ett galet (och oförståeligt) skutt. Tror vare sig mer eller mindre på bolaget nu men återkommer om jag köper in mig i den lotten igen. Det kan onekligen bli bra om de lyckas. Trevlig söndag!

    SvaraRadera