Min blogglista

måndag 28 juli 2014

Snålmånad augusti

#Ekonomi

Det blir ett mindre försök till snålmånad nu i augusti månad. Inte så att jag kommer att leva på bröd och vatten såsom ett antal bloggare gjorde i våras. Däremot så har både fotbollsvm och semestern tagit ut sin (ekonomiska) rätt och det är dags att göra ett försök att leva på en lite mer normal nivå.

Det jag helt enkelt kommer att skära ned på under månaden är mina något okontrollerade inköp av latte och Dagens industri. Eller främst det första exemplet är något som lever upp till nivåer främst påträffade i TV3’s lyxfällan.

Normalt sett konsumerar jag kanske 1 latte om dagen en vanlig arbetsdag. Under helgerna ökar denna nivå till ca 2-3 latte. Det gör att jag under en snittvecka konsumerar ungefär 10 st ljuvliga lattedrycker. Med ett snittpris på ca 35 kr så kan de flesta räkna ut att det blir lite onödigt mycket nedlagda resurser på denna last. Med taget snittpris och konsumtion per vecka så ger detta mig en snittkostnad om 50 kr per dag.

Perioden 25:e juli t.o.m 24:e augusti sträcker sig under 31 dagar och medför en potentiell kostnadsbesparing om 1 550 kr. En normalmånad konsumerar jag även ca 4 Dagens Industri, vilket totalt därmed medför kostnader om 1 670 kr som jag ämnar inbespara under månaden.

De första fyra dagarna är avklarade även om det sved lite under helgen. 27 dagar återstår att hålla fingrarna från denna onödiga konsumtion, och det gäller samtidigt att inte ersätta lattedrickandet med något annat lika kostsamt självklart!

Detta betyder måhända inte att jag kommer upp till de tidigare eminenta snålmånaderna som jag läst om under våren, men det är tillräckligt extremt för mig som i princip livnärs på denna dryck.

Men förhoppningsvis resulterar det hela i att jag kan njuta av de planerade semesterveckorna i september månad! Kanske till njutningen addera en nyskummad, lagom upphettad och med kaffearom balanserad och dyrt förvärvad latte…


4 kommentarer:

 1. Hmmmpff, jaja, får väl bjuda på en latte för att få ut dig då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förvisso välkommet, men inte riktigt så jag tänkt mig en snålmånad. Att låta andra, a la, bortabajsaren stå för notan.... :o

   Radera
 2. Köp kaffet på ett hotell. Där har de Di DN SVD. Dessutom sittplats. Allt för c:25kr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett intressant tips. Att sitta i en hotell-lobby är faktiskt riktigt trevligt. Och oftast är kaffet klart drickbart. Får fundera på om jag ska kosta på mig en sån avstickare!

   Radera