Min blogglista

onsdag 9 juli 2014

Portföljförändringar

#Ekonomi

Jag har inte rapporterat senaste veckans förändringar i portföljen. Skall gå igenom dem lite snabbt här. Jag har inte så mycket bättre för mig för tillfället från min semesterstuga på västkusten, efter att ha bevittnat första halvleken mellan Brasilien - Tyskland. 5-0 efter första!  Vilka pengar hade det kunnat gett om man haft en selma över?!

Följande transaktioner har genomförts första dagarna i juli månad:

Försäljning Bull SSAB
Sålde mina sista 250 certifikat i SSAB till kursen 40 kr. Inköpskurs var 13,25 kr. De första 250 såldes tidigare men den andra halvan såldes nu i början av juli. Jag tror fortfarande att SSAB är en fin turnaround-kandidat men efter denna uppgång tar jag helt enkelt hem vinsten. En uppgång på de sista 250 på ca 200%. Innhavet har jag haft sen hösten 2013. Klart godkänd utveckling med andra ord, även om det har varit väl hög risk kopplad till innehavet.

Byt Bear OMX*10 --> Bear OMX*15
Bytte den 3:e juli mitt innehav i certifikatet Bear OMX. Ville ha upp hävstången inför ett eventuellt stundande (kortsiktigt) börsfall. Det blev en förlust i Bear OMX*10 på ca 50%. (Liten andel i portföljen, men alltså en rejäl procentuell förslut). Inköpet i Bear OMX*15 gjordes till kursen 2,77 kr. Min tanke är att jag vill ha en högre hävstång om index får en kortsiktig rekyl ned. Tex om krisen i Ukraina blossar upp. Eller om en finansiell kris i Argentina skulle blossa upp.

Köp Doro
I början av denna vecka köptes 200 aktier i Doro in till kursen 30,80 kr. Doro är en mobiltelefontillverkare som helt enkelt satsar på enkla produkter, eller då enkla mobiltelefoner. Främst riktade mot den äldre generationen som kanske inte klarar av att hantera Apples och Samsung mer avancerade modeller. Många har förklarat Doros modeller som ett snart utrotat släkte. Personligen tillhör jag en av dem som tror att de kan leva kvar och faktiskt producera modeller, till och med smartphones, som kommer att uppskattas av den fortsatta äldre generationen. Att elminera detta genom en simpel app (som bland annat nordnet-kändisarna på börspodden tror) är ett uttalande som jag inte ställer mig bakom. Mer tankar om deras finanser kommer inom kort.


Försäljning Acap Invest
Sålde i början av veckan mina aktier i Acap Invest för 11,90 kr. Kanske kan jag spekulera i att ett höjt bud kommer. Det torde även vara en liten risk att North Investment drar tillbaka sitt bud. I min spekulationsportfölj vill jag dock passa på att ta in ett nytt bolag så jag släpper mina 700 aktier i bolaget här. Jag köpte in bolaget för ca 2 månader sen och vinsten blev ca 35%. Också en fantastisk resa på kort sikt, men här handlade det självklart snarare om tur än skicklighet. Jag kunde inte tro att ett bud plötsligt skulle komma på bolaget, även om jag personligen tyckte att det var ett rejält undervärderat bolag.

Köp Trigon Agri
Slutligen så har ett inköp gjorts av 1500 aktier i Trigon Agri. Detta får nog räknas in som mitt absolut mest spekulativa inköp i spekulationsportföljen. Det går nog inte att hitta mer oroande faktorer i detta bolag. Rysk invasion av Ukraina, eller åtminstone beslagtagande av mark som ägs av Trigon, Stundande nyemissioner. Ett kraftigt negativt kassaflöde. Puh. Vet inte vart man ska börja. Skulle aldrig peta i bolaget i min investeringsportfölj, men här passar bolag in fint. Återkommer med djupare tankar om bolaget i kommande inlägg.

Överföring av medel till investeringsportfölj
I samband med dessa transaktioner så väljer jag också att ta 5 000 kr från spekulationsportföljen till investeringsportföljen. Hade inte tänkt så från början, men inser att jag verkligen vill få upp värdet rejält i min investeringsportfölj för att skapa säkra kassaflöden i form av utdelning.

På återhörande!


1 kommentar:

  1. Rättelse: (Blev lite felskrivet i mitt inlägg ovan)

    Det rörde sig om inköp av 3 000 st Trigon Agri.

    1500 var antalet Bear OMX*15 som inköptes... ;)

    nåväl, allt blir fint uppställt vid nästkommande månadsuppdatering!

    SvaraRadera