Min blogglista

torsdag 17 juli 2014

Nytt köp i spekulationsportföljen

#Ekonomi

Genomförde igår mitt troligen mest spekulativa köp, när jag lade en order på 100 000 aktier i företaget Metallvärden i Sverige AB. Ett bolag som i princip står på ruinens brant och som nyligen, med nöd och näppe, genomförde en nyemission vilket ger en liten livsinjektion på ca 25 msek. Detta torde hålla bygget levande något år i alla fall.

Enda anledningen till detta högst spekulativa, och icke-rekommenderade köp, är helt enkelt att jag tror på företagets koncept inom skrot- och återvinningssektorn. Att jorden inte består av oändliga resurser och att vi måste ta tillvara på uttjänade metaller är något som ligger mig hyggligt nära...

Blev dock ett litet köp i denna aktie. 100 000 aktier á 0,02 kr, medför att min faktiska investering bara är måttliga 2 000 kronor.

Håller tummarna för detta nu!

Mindre lustigt är dagens två stora nyheter. Det eventuella nedskjutande av passagerarplanet över Ukraina samt Israels markinvasion av Gaza. Det lär bli slakt på börsen imorgon fredag när ingen vill ligga kvar med risk över helgen... ;/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar