Min blogglista

måndag 7 juli 2014

Miljonärerna på Avanzas forum

#Ekonomi

Fascineras ibland över de åtskilliga miljonärerna som verkar härja på både Avanzas och börssnacks forum. Inte nog med att de är miljonärer, därutöver så ägnar de (glädjande för oss icke-miljonärer) hela sina dagar åt att både berätta om sina innehav och att ge formidabla tips till oss... så att vi en dag också kan nå till den där hägrande miljonen!

Det här rör sig om killar (och ibland kanske tjejer) som gör häftiga inköp på 4-500 000 kr utan att direkt blinka. Svenskar som äger 10 000 Nokia-aktier (till ett värde av en halv miljon), men samtidigt är beredda att utan problem öka på sitt innehav med 10 000 aktier till om en liten dipp skulle uppstå.

Har även sett skribenter som på fullaste allvar pratar om att de äger aktier till ett sånt antal att de i själva verket äger 1-2% av bolaget i fråga. Nästan så jag snart funderar på om någon skribent blir tvungen att flagga för att de snart kommer över 5%-nivån i något bolag! Grattis till dessa!

Förvånansvärt nog så verkar de dessutom aldrig kunna göra några förluster heller. Ibland kan man kika igenom historiken för en viss forum-skribent och se vad denne pratat om några år tidigare. Och trots att köp både rekommenderats och gjorts i vissa innehav på nivåer fyra, eller fem, gånger så höga som dagens kursnivå så har de ändå alltid lyckats gå segrande ur sina strider. Dvs genererat vinster! Vilket inte alls är illa!

Jag tror att en person som utan problem drar ett köp på en halv miljon, åtminstone torde ha det tiodubbla i totalt aktiesparande. (dvs ett sparande om 5 msek). Jag tvivlar nämligen stort på att en "miljonär" skulle placera "alla sina ägg i en korg".

Nu kan jag ju varken bekräfta eller dementera om dessa gentlemän far med sanning eller inte, men jag funderar många gånger på om de kanske råkat trycka in en nolla för mycket på det antal aktier de äger i ett visst bolag. Eller om de till och med dubbelklickat på antalet nollor för mycket när de rapporterar sitt senaste inköp.

Jag tycker även det är imponerande att dessa miljonärer väljer att lägga så mycket av sin tid på att härja på dessa börsforum. Jag tvivlar på att jag själv skulle vara lika aktiv där om jag hade samma summor sparade faktiskt. Bloggandet skulle jag måhända fortsätta med, men berätta att jag precis lagt en order på 1% av aktierna i Acap Invest. Det är mer tveksamt! (Främst för att jag tvivlar på att jag skulle kunna lägga den typen av köp ens om jag var miljonär!)

Kanske är jag helt enkelt bitter över att jag inte nått längre själv. Men jag kan inte hjälpa att jag får lite sug att ironisera lite över alla dessa miljonärer, eftersom jag inte helt tror på att det är sant helt enkelt.

Och även om det är intressant att läsa om dessa stora inköp de företar sig, så tycker jag det är än mer intressant att följa ngn som, mer bevisligen, visar hur de så sakteliga kämpar sig fram mot vägen till att bli miljonär!

Sov gott och stort grattis om ni verkligen är en av dessa miljonärer... som även är det i praktiken och inte bara på pappret! ;)

1 kommentar:

  1. Håller med, det är imponerande! Önskar jag var en av dem... :)

    SvaraRadera