Min blogglista

tisdag 10 juni 2014

Skilda världar

Så var de senaste löneförhandlingarna klara. Det har dragit ut rejält på tiden som vanligt på Byråkraten AB. Det brukar förvisso vara ganska muntert att få lite retrolön utbetalt några månader senare då man i ett svep får en större summa som man kan placera ut på både aktiemarknaden och unna sig lite konsumtion.

Tyvärr blev slutresultatet inte någon munter syn för egen del. I runda slängor ligger jag kanske 10-15% under genomsnittet för rmin yrkeskategori. Detta hade jag förhoppningar om att det skulle justeras vid detta tillfälle. Så blev inte utfallet och jag kommer fortsatt att ligga efter på ungefär samma nivåer.

Det är inte så att jag inte klarar mig bra, men självklart jämnför man sig alltid med sin omgivning. Och när man själv har helt annan uppfattning om sina prestationer kontra vad den lönesättande chefen har så föreligger det onekligen ett litet problem. Vi får se var dessa helt skilda uppfattningar, skilda världar, hamnar framledes. Men framtiden ser kanske inte helt ljus ut.

Intressant nog så är min arbetsplats en något "kvinnodominerad" värld. Lönerna för kvinnorna ligger klart över de manliga motsvarigheterna. Funderar på om jag ska fälla en röst på Feministiskt Initiativ och se om de kommer att kämpa för att återställa balansen även på min arbetsplats. Tror ni att de kommer att göra så? :o

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar