Min blogglista

lördag 10 maj 2014

Peab ur spekulationsportföljen

#Ekonomi
 
Under veckan så har Peab några gånger varit snubblande nära målkursen om 52 kronor. 51,80, 51,90, 51,95... Ibland kan jag känna att denna öreshysteri blir lite fånig, när kursen seglar i närheten av målkursen. Varför inte bara justera ned och sälja?   Ptja, alternativet vore ju att ha en målkurs inom ett visst intervall, eller att helt enkelt justera ned det.
 
Jag kommer dock troligen att fortsätta hålla hårt på mina målkurser, för det känns alltid som en viss besvikelse när man utan anledning justerar ned den.
 
Hur som helst, Peab nådde just 52 kronor och såldes i fredags, och därmed är samtliga mina investeringar ute ur min spekulationsportfölj. Meningen har ju varit att separera mina två olika portföljer.
 
Vinsten i Peab landade på strax över 52%, med en placeringshorisont om strax över ett år. De 200 aktierna á 52 kronor ger mig nu 10 4000 kronor att erövra marknaden på.
 
5 000 kronor kommer att flyttas över till Investeringsportföljen, medan resterande del hålls kvar till ett nytt spekulationsköp. Jag har fortsatt lite för stor andel aktier i spekulationsportföljen, och det är därför jag genomför dessa transaktioner mellan portföljerna.
 
Í investeringsportföljen blir det troligen påfyllningar i Telia, men i spekulationsportföljen har jag inga omedelbara kandidater.
 
Kom gärna med tips på spekulationsaffärer!
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är för lite schlager i den här bloggen.

    SvaraRadera
  2. Tror jag lämnar schlagern till bättre vetande.. ;) Men fel låt vann väl som vanligt?!

    /

    SvaraRadera