Min blogglista

tisdag 22 april 2014

Peab nära sälj!

#Ekonomi
 
Innehavet i Peab ligger i min spekulationsportfölj. Inköpet gjordes runt 33-34 kr och uppgången är således ca 50%. Varför jag tog in innehavet i spekulationsportföljen och inte investeringsportföljen har jag nog inte något helt vettigt svar på. Renodlingen mellan portföljerna är helt enkelt inte klar ännu.
 
Peab betraktar jag som ett långsiktigt innehav och skall därmed innehas i min investeringsportfölj. Precis som med MQ är tanken att flytta över innehavet, men jag flyttar inte min kassa rakt av. Därav kan det dröja lite innan innehavet fullt ut är påfyllt i investeringsportföljen. Därtill kan det hända att jag ser andra investeringar som bättre alternativ för stunden och då får köpet vänta.
 
Jag har satt säljnivå på Peab till 50 kronor efter utdelning. 52 kronor om kursen skulle fortsätta upp innan rätten till utdelning avskiljs! P/E-tal kryper då upp mot 13-14 på årets vinst och direktavkastningen stannar vid ca 4%. Detta är på intet sätt några oattraktiva nivåer, särskilt inte om man tror Peab kommer att gynnas av både kostnadsbesparingar och kommande års infrastruktursatsningar.
 
Men däremot ryker mitt lilla innehav på 200 aktier på dessa nivåer. Därefter kommer en överflyttning att påbörjas av medel till Investeringsportföljen. Tanken är att per omgående flytta över ungefär halva denna summa (ca 5000 kr) till investeringsportföljen.
 
Om det sedan blir nya Peab-inköp eller påfyllning av Telia och Fortum får avgöras när pengarna är på plats!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar