Min blogglista

söndag 27 april 2014

Halvering av innehavet i SSAB

#Ekonomi
 
Under fredagen lämnade SSAB rapport för första kvartalet 2014. Som väntat levererade SSAB en förlust under årets första månader. Resultatet efter skatt landade på minus 50 msek. Omsättningen landade på 9 169 msek och visade därmed en viss tillväxt mot tidigare kvartal, vilket var positivt. Positivt var även att företaget lyckades klämma ut ett positivt rörelseresultat för kvartalet, om än väldigt svagt. På rörelsenivå visade både Europa och USA svarta siffror och det känns som att besparingsåtgärderna börjar få effekt.
 
Europa visade svarta siffror, liksom USA, och kan rörelsemarginalen fortsätta upp även kommande kvartal (vilket mycket tyder på) så kan SSAB snart vara på banan igen. 2014 kommer inte att gå till historien som det bästa av åren, men med stora möjligheter till vinst på sista raden för helåret! Jag hoppas de fortsätter hålla hård koll på kostnadssidan samtidigt som prishöjningar får acceptans hos SSAB's kunder.

Hur som helst, jag sålde halva mitt innehav i Bull SSAB*3 i fredags. Blev en mindre vinst än beräknat i detta certifikat, men jag hoppas att min andra halva fortsätter upp. Vinsten stannade på ca 60% på ett halvår! Detta är klart godkänt, samtidigt som man absolut måste komma ihåg att det är rejäl risk i dessa hävstångsprodukter! Anledningen till den något tidiga försäljningen är att när halvåret gått så har tidsvärdet förbrukat en del av värdet i produkten. Något som är viktigt att komma ihåg med dessa hävstångsprodukter!

Nåväl, certifikatet ligger just nu på ca 23 kronor och målet är att få upp pappret runt 35-40 kr för sälj. Då krävs det att SSAB rör sig ca 20% uppåt till. Då krävs det en kurs på A-aktien om ca 64 kronor. SSAB A står just nu i 53,50 kronor. Nog ska väl SSAB kunna uppvärderas ytterligare? ;)   Detta är i högsta grad spekulation, men jag tycker att SSAB är en riktigt bra turnaround-kandidat, och resan har knappat börjat!

Med hopp om en postiv valborgsvecka!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar