Min blogglista

måndag 24 mars 2014

MQ ut ur spekulationsportfölj!

#Ekonomi
 
Målsättningen att så sakterliga minska på s.k. investeringsinnehav i spekulationsportföljen fortsätter. MQ är ett av mina långsiktiga innehav som jag innehavt i spekulationsportföljen, men för dryga veckan sedan såldes dessa. 500 st såldes för 25,50 kronor. Två dagar senare släppte bolaget rapport för det andra kvartalet (MQ redovisar med s.k. brutet räkenskapsår). Rookiemisstake!
 
Min tanke var att nu under våren/sommaren köpa in mig i MQ igen och bygga upp ett innehav i investeringsportföljen. Men tanken var självfallet inte att sälja precis vid ett rapporteringstillfälle. Bolag som rapporterar levererar nämligen tämligen ny information till marknaden som reagerar därefter. Riktigt klantigt att tajma in min försäljning utan att ha koll på detta!
 
Nåväl, rapporten i sig var riktigt bra, precis i min smak. Att hålla i tyglarna, anpassa kostymen och inte ge sig in på okända marknader har verkligen gett resultat för MQ. Omsättningen stiger och bruttomarginalen hålls på en hygglig nivå. Det sammanlagda resultatet för senaste halvåret var 1,12 kr / aktie. Ett smått fantastiskt resultat för ett bolag som av många uppfattats att vara i kris. Resterande halvår med kommande sommar i åtanke ser hyggligt ut. Kan bolaget bibehålla rörselsemarginalen och nå en omsättning om ca 1,5 miljarder vid årsrapporten så når MQ ett resultat om ca 75 msek, eller ca 1,70 kr per aktie. En utdelningshöjning är sannerligen i sikte då!
 
Det lär dröja innan jag lyckas fylla ut mitt innehav i investeringsportföljen så jag återigen har 500 aktier av MQ. Men tills dess får jag hoppas att marknaden inte har samma positiva syn till MQ som jag själv har.
 
Jag hoppas därmed att jag har fel och att det ger mig en chans att komma in billigare i bolaget igen!
 
Men min tilltro är att marknaden kommer att värdera upp bolaget och att vi innan årets slut ser nivåer runt 30-35 kr igen.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar