Min blogglista

onsdag 12 mars 2014

Betsson ångar på !

#Ekonomi
 
Det var i början av året som Astra Zeneca lämnade portföljen och ersattes av bland annat Betsson. Av månadsuppföljningar har ni kunnat se att den transaktionen inte verkade alltför lyckad. Astra fortsatte nämligen drygt 10% upp medan Betsson föll 10%. Nu är dock rollerna ombytta och tajmingen i köpet känns inte längre helt oävet.
 
Betsson är upp dryga 10% medan Astra Zeneca fallit tillbaka och uppgången motsvarar istället ca 5% för samma period. Måhända blir rollerna ombytta igen, men det bekräftar snarare mina tankar om investeringsportföljen. Kortsiktiga spekulationsaffärer eftersträvas inte och jag oroas inte av mindre upp- eller nedgångar i dessa innehav. Långsiktigheten är en fröjd!
 
Betsson fick nyligen höjd rekommendation av Handelsbanken till 300 kr, vilket troligen gett kursen en skjuts uppåt. Samtidigt börjar marknaden se potentialen i köpet av det holländska kasinobolaget och det fortsatta klivet in på marknader där nya spelregleringar är förestående. Att vi har haft ett OS samtidigt som fotbolls-vm börjar om några månader torde vara en ytterligare boost för bolaget. Spelare kommer att lockas till de olika spelbolagen på marknaden!
 
Min tanke är inte att sälja mina investeringsinnehav. Men som jag skrivit om tidigare så kommer så att ske om jag anser att direktavkastningen faller till för låga nivåer. Om Handelsbanken får rätt i sina bedömningar och kursen letar sig upp mot 300 kr så får jag i alla fall ta mig en funderare.
 
Börsen har tappat fart sista veckan med en nedgång om kanske 3-4%, men Betsson har alltså klarat sig riktigt bra.
 
Därutöver så har det rört sig litet i min spekulationsportfölj. Det verkar nämligen som att marknaden fått nys om Götenehus som jag skrivit om tidigare. Till och med så har Börsveckan gett en rekommendation till ett spekulativt köp. (något sent kan tyckas, men det är förstås aldrig lätt att fånga en botten). På dryga månaden är kursen nu upp 30%.
 
Även Precise Biometrics släppte en nyhet idag som fick kursen att hicka till med dryga 10%. Jag är dock inte så entusiastisk till detta pressmeddelande i sig, som handlade om en ny produktlansering av deras biometriska skal Tactivo. Jag vill se konkreta beställningar från den amerikanska försvarsindustrin eller att privata kunder lägger beställningar på Tactivo. Än så länge finns produkterna på marknaden, men köparna är lite för få för att jag ska känna mig helt tillfreds. Dessutom studsar kursen upp på nyheter av det här slaget för att senare falla ner igen. Tämligen nöjd med att Precise uteslutande numera återfinns i min spekulationsportfölj, för det är precis vad innehavet är!
 
 

1 kommentar:

  1. Betsson gillar vi, varit en fin resa de senaste åren även om man såklart önskar man hade varit med från tidigt 2000-tal, oj oj :)

    SvaraRadera