Min blogglista

måndag 17 februari 2014

Klotterns terror

Klotter är något som hör till vardagen, men ju närmare inpå än det hamnar desto trökigare upplever man det. Det är ju inte direkt så jag tycker klotter är likartat med terrorism. Ganska långt ifrån. Men jag blir tämligen trött på att våra kåkar inte kan lämnas ofredade.
 
Min tur till jobbet tar i runda slängor 20 minuter och jag passerar en hel del härliga byggnader som återfinns här i Göteborg. Ett antal av dem har nyligen piffats upp genom att fasaden "målats" om. Faktum är att byggnaderna i mitt eget bostadsområde också nyligen fått sig ett ansiktslyft.
 
Det är helt enkelt ganska trevligt när byggnader hålls i skick både på in och utsidan. Man kan ha synpunkter på färgval och annat, men slutresultatet blir oftast en hel del bättre än innan. Oftast behövs en sådan handpåläggning kanske var 10:e eller 15:e år. När man då ser att kommuner, bostadsrättföreningar och andra ombesörjer det här så blir jag rätt less när man ser vad som händer med det utförda arbetet efter en tid.
 
Nedanstående bilder visar exempel på vilka trevligheter man kan stöta på. Det tog inte många dagar innan någon gav sig på den här väggen och nu känns turen till jobbet lite tråkigare helt enkelt.
 
 

 
Jag vet inte riktigt vad man ska göra åt det hela men det är bra tråkigt att springa på. Troligen kostar det en hel del att få bort det. Det blir väl blästring och någon form av skrapning... men det brukar oftast ändå bli ngn liten rest kvar som inte går att få bort.
 
Vad vinner man på det hela och hur får man bort det helt? Och trots att jag nu närmar mig en ganska hög medelålder har jag nog aldrig sett någon genomföra själva klottrandet.
 
Jag kan acceptera när det klottras på lite halvt undanskymda platser. Insidan på någon gångtunnel eller någon mur vid järnvägskanten. Men mitt i city på fasader så här känns det bara helt pointless.
 
Detta var inte direkt ett inlägg om ekonomi, men samtidigt vet nog alla att det kommer att behövas även ett ekonomiskt ingrepp för att rätta till det hela. Och det lär väl inte vara sista gången den här väggen blir nedklottrad...
 
Känner nu att jag låter lite som min gamle fader. Så det kanske är bättre att hålla sig till aktieinlägg istället.. :o
 
Ha en trevlig vecka!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar