Min blogglista

torsdag 6 februari 2014

Hemresa inom kort

Sista dagen av semester inleds inom kort. Det har varit två både händelsrika och händelsefattiga veckor. Händelserika sett till att det varit så många nya bestående intryck av detta för mig nya land. Allt från miljöer, mat och människor som man träffat på under vistelsen.
 
Händelsefattigt sett till att det mest handlat om att sträcka ut benen, vila ut, fånga sol, läsa och äta gott. Inga mängder i aktivitetsväg med andra ord. En miniweekend till Phiphi-öarna blev det åtminstone, men i övrigt inga större utflykter.
 
Tiden har sannerligen rasat på. Av två veckor, som kändes som en ganska lång tid där den 24:e januari när man strax skulle äntra Boeingen för 12-timmarsturen, har hastigt och lustigt reducerats till ett 12-timmarspass. Ungefär samma antal timmar som ett långt jobb-pass som man förmodligen har att se fram emot kommande veckor.
 
Nog talat om det. Dags att slumra och njuta av sista dagarna. Väl hemma blir det till att se över både portfölj och jobb-situation. Livet känns så mycket enklare 6 timmar bort på en paradisstrand. Snart väntar snö och slask igen...
 
Och som en sista notis. Jag har märkt av en trend på börsen under mina semesterperioder. Den tenderar att falla ganska skarpt, och något som alltså sammanfaller med mina semesteruttag. Så har skett under mina senaste tre semestrar! Måhända oxå en varningssignal om att jag inte borde ta semester?
 
Med hopp om vår, både i skog och på börs inom kort!

2 kommentarer:

  1. Se det som ett bra tillfälle att få komma bort och samtidigt handla lite billigare aktier.

    SvaraRadera
  2. Ja det dök rejält där under min frånvaro, men har börjat studsa upp igen. Vi går nog upp 10-15% vid årsskiftet igen, men det är ju trevligt att kunna passa på att fiska ibland.. ;)

    SvaraRadera