Min blogglista

onsdag 19 februari 2014

Havsfrun levererar

#Ekonomi
 
Idag kom Investmentbolaget Havsfrun med sin årsrapport. Och det var resultatet i sig som var det mest imponerande. 25,8 msek totalt och en vinst om 2,13 kr per aktie. Substansvärdet per aktie uppgick till 25,12 kr (upp från 24,49 kr från året innan).
 
Havsfrun förvaltar drygt 300 msek med en förvaltningskostnad om ca 10 msek. Vilket skulle betyda en avgift motsvarande 3,3% om bolaget istället bedrevs som en fond. Detta kan man förmodligen inte riktigt likställa det med, men det är intressant att jämnföra en vanlig fondavgift med detta bolags motsvarande "administrativa/förvaltningskostnader".
 
Med årets vinst, och föreslagna utdelning om 1,50 kronor, så finns det för första gången på många år ett överskott som inte delas ut till aktieägarna.
 
Min förhoppning är självklart att substansvärdet skall växa med mer än de 1,50 kr årligen, och därutöver en bibehållen utdelning om detta nämnda belopp.
 
Förvaltarna har väl inte riktigt visat prov på att det är möjligt historiskt, och resultatet har svängt kraftigt, men jag behåller Havsfrun som en högutdelare och som en viss motvikt/hedge till övriga innehav.
 
Strax står total utdelning klar för år 2014 och jag kan göra en uppdatering på hur "min" trygga investeringsportfölj står sig mot index.
 
I morgon väntar onekligen en spännande rapport från Ratos !

2 kommentarer:

  1. Ratos rapport på plats, har du några tankar kring den? Bibehållen utdelning.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte rapporten visade en hel del underliggande positiva signaler. Jag skrev några kommentarer om detta i nytt inlägg. /M

    SvaraRadera