Min blogglista

onsdag 15 januari 2014

Köpråden haglar!

#Ekonomi
 
Köpråden fortsätter att hagla in. Och det är förstås intressant att följa vad de välbetalda människorna tycker om mina egna aktieinnehav, dvs mäklarna. Nokia är väl ett av de tydligaste exemplen där mäklarna fullkomligt bytt fot. Det tog en uppgång på 200% för de flesta mäklare att förstå dess potential.
 
Aztra Zeneca är också ett bolag som många mäklare varit ljumma till. Ljummheten återfanns framförallt när kursen stod i cirka 300 kr. Utsikterna såg minst sagt mörka ut. Efter en uppgång på 30-40% i detta dystra bolag börjar mäklarna vädra morgonluft! När detta kontracykliska bolag fått luft under vingarna så vill alla vara med på ett hörn.
 
Ett annat av mina dissade innehav är MQ. Sista månaderna har plötsligt något dock hänt, mäklarna har börjat lukta lite smått på köpknappen. Vem vill stå utanför ett bolag som gått upp närmare 100% sista tiden?
 
Okej, jag ska inte dra alla mäklare över en kant. Men jag kan inte hjälpa att lite lätt sucka när det är vad som sker gång på gång. En majoritet av mäklarna följer snarare kursutvecklingen med sina riktkurser än ger sina läsare än chans att ta del av råden innan kurslyftet. När vi haft denna tämligen ordentliga uppgång bland många bolag och mäklarna skriker köp, blir man snarare lite orolig för att det är dags att tänka tvärtom.
 
Kika gärna på följande aktietips/rekommendationer som sammanställs av Dagens Industri:
 
 
Oroväckande många köpråd här. A little to much, a little to late!
 
Nåväl, den verkliga nödbromsen får man dra i när kvällstidningarna smäller upp de stora rubrikerna. Det bör man definitivt ha koll på!

2 kommentarer:

  1. Har tänkt en hel del på det du säger och kan inte annat än hålla med. Jag irriterar mig också på dessa i de flesta fall "efterhandsrekommendationer". Det är ju inte svårt att rekomendera om allt man behöver göra är att titta på det som för tillfället går bra och sen säga att, titta vad bra.

    SvaraRadera
  2. Det är vad våra flesta analytiker sysslar med idag tyvärr. De här historieskrivare. Det saknas många historiekompetenta lärare så kanske kunde hela yrkeskåren flyttas till gymnasieskolan istället och göra större nytta? Nåja, det finns ett och annat guldkorn där ute, det gäller bara att hålla koll på vilka det är !

    SvaraRadera