Min blogglista

torsdag 12 december 2013

(O)kärt återbesök på hemköp!

Idag blev det ett kärt besök på Hemköp igen. Jag har faktiskt börjat handla på min gamla favoritbutik ICA igen i och med att det öppnat en någorlunda stor butik inom någotsånär geografiskt avstånd från min bostad. Men som sagt, ibland behöver man något närmare, och då blev det Hemköp igen.
 
Månne skulle min tidigare misstro mot butikens prissättning förändrats vid detta spontana besök.
 
Well, i kundkorgen stoppades bara 4 varor. Kyckling, potatissallad, mjölk och en knippe bananer. Summa pris ca 100 kr. Dock hade potatissalladen ett fett rött klistermärke. Rabatt 30%!  Detta skulle sammantaget få ner totalnotan till strax under 90 kronor. Med spänd förväntan närmade jag mig kassan. Skulle det bli julafton ikväll och tomtefar leverera den förtryckta rabatten?
 
Döm om min förvåning när de fyra varorna passerade pristerminalen och totalsumman stannade runt hundralappen. Lite tveksamt, som en försiktigt lågstadieelev, frågar jag om det då inte var en rabatt på potatissalladen i fråga. Den kära kassaexpediten utstrålar med lätt förvåning:
 
"Nämen det såg jag ju. Hur kunde jag glömma det?"
 
Med en barmhärtig min tilldeledes jag sålunda rabatten och med ett ljumt leende på läpparna hade jag faktiskt fått den utlovade rabatten.
 
Nåväl, för att sammanfatta och inte ironisera det inträffade så kan jag inte annat än tycka att jag får mer vatten på min konspirationsteori. Dvs att vissa varuhus faktiskt systematiskt genomför denna typ av rabatter, missar och felprissättningar. Allt för att klämma ur så mycket pengar som möjligt av kunden.
 
Det dröjer nog länge återigen innan mitt nästkommande besök på Hemköp!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar