Min blogglista

onsdag 25 december 2013

God Jul unt so weiter !

GOD JUL ALLA!
 
I dagarna har det fejats och bakats och stökats och gapats. Min käre faders klassiska rätter, om än inte i så stor kvantitet detta år, har placerats på julbordet i vanlig ordning. Speciellt vackert är det råa blomkålshuvud som placeras på ett stort fat och dekoreras med halvstekta bacon och ett par prinskorvar. Äggbitar fungerar även som en prydlig garnering ovanpå blomkålshuvudet. Blomkålshuvudet förblir lika orört och ouppätet varje jul och varje år, men skall ändock alltid finnas där. Lika viktigt som att dopp-i-grytan finns för familjen Svensson så skall det råa blomkålshuvudet återfinnas för vår familj.
 
Stridigheterna framför tv-apparaten blev denna jul ganska mild. Det blev en klassisk Hitchcook-film vid namn I sista minuten som får en att verkligen fundera på hur klassiska käre Hitchcooks filmer egentligen är. I vissa fall kan man åtminstone fundera lite smått över citatet "det var bättre förr". Men man får väl placera in filmen i sitt sammanhang.. dvs i sin tidsepok...
 
Julen har varit ovanligt grön här, trots att vi enligt många, både göteborgare och stockholmare, bor i norrland. Men det vi gått miste om av snö har vi fått rejält extra av i form av vind och regn. Hällregn hela julafton, det kan jag inte minnas att jag varit med om förr. Är det månne en effekt av den globala uppvärmningen eller bara ett resultat av slumpen?
 
Med några dagar kvar av det gamla året är det snart dags att ta nya tag, sätta upp nya mål och börja fundera på vad 2014 kan generera för trevliga överraskningar.
 
Mindre jobb och mer ro och vila och lite mer aktivitet i bloggandet vore kanske inte så dumt!
 
Ta hand om er!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar