Min blogglista

torsdag 5 december 2013

Candyking - En god historia!

#Ekonomi
 
Jag kan inte påstå att jag i detalj gett mig in i Candykings 137 sidor långa prospekt... men när jag hastigt tittar på Candykings siffror så tycker jag inte det ser speciellt bra ut. Stora förluster senaste åren och nu skall huvudägarna sälja ut stora delar av sitt innehav vid notering.
 
De som köper in sig i detta bolag kan nog inte räkna med att VD David von Laskowskis ord går till uppfyllelse på många år. Han lovar stora utdelningar. 40% av vinsten skall delas ut till aktieägarna. Jag undrar nog när den vinsten börjar infinna sig.
 
Well, den som tecknar aktier i bolaget får ju goodwill och varumärke för ungefär härliga 70% av sitt köp. Det finns många liknande bolag förvisso men är verkligen varumärket värt så mycket när bolaget för närvarande blöder?
 
Torde inte en lite mer hälsomedveten börsintroduktion locka mer?
 
Jag får kanske anledning att återkomma till detta bolag, men för närvarande säger jag "Nej tack" till godiset!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar