Min blogglista

lördag 19 oktober 2013

Update from Väst

Det har förmodligen inte undgått någon av mina få följare att det varit lite skralt med inlägg sista dagarna. Detta har en naturlig förklaring. Som tidigare nämnts begav det sig alltså av för en resa västerut för undertecknad. I tjänstens tecken, men samtidigt med en möjlighet att plocka ut några dagar ledigt.
 
Ankomst lördag kväll för närmare en vecka sedan, och därefter ägnades söndagen åt att bekanta sig med omgivningarna och försöka komma in i rätt tidsrytm. Något som visade sig gå illa kvickt. Redan första dagen kändes det som att timmarna var justerade, även om jag inte kan påstå att jag kunnat hålla mig vaken till tre på natten. Men det kanske är min egen ålder snarare än något annat... 
 
Under veckan har därefter möten kombinerats med besök på diverse turistattraktioner. Detta har funkat hyggligt bra. Mycket har kretsat kring de möten som förekommit eller tankar runt hur vi ska ta oss till själva mötena. Manhattan är en tillsynes ganska liten ö, men när man ska ta sig upp 100 gator så kan det ibland ta lite längre tid än man tänkt. Även om tunnelbanorna går i skytteltrafik här.
 
Vilka turistattraktioner som besökts kan nog de flesta lista ut, men en av de sevärdheter jag vill slå lite extra för, det är promenaden The High Line. En till synes icke-märkvärdig promenadsträcka uppe på ett gammalt järnvägsspår, som visar sig vara en ljuvlig transportsträcka i de "Low-Västra" delarna av manhattan. (Närområdet kallas Chelsea). Mycket folk, men ändå tid att koppla bort tankarna och känna viss avskärmning från trafiken på Manhattan. Chelsea, och närmare bestämt Bleecker Street, var förövrigt en riktigt härlig upplevelse. Det var som en mindre europeisk stad mitt på Manhattan. Små butiker, små cafeer, lätt trafik och ett sorts lugn som sällan infinner sig i några andra delar av staden. Möjligen Central Park borträknat.
 
Ett par intressanta observationer som kan göras i denna stad är att precis allt, ALLT är möjligt att kränga i denna stad. Det finns en marknad för precis allt. Är du intresserad av att öppna ett café som enbart serverar mackor med svenskt renkött så kan du ge dig på att det finns en marknad. Vill du öppna en frisersalong för marsvin, you go for it!
 
En annan observation är att människor även anställs till precis alla former av uppdrag. Det finns personal anställda för att öppna dörrar, kalla in taxibilar eller att helt enkelt peka i vilken riktning du skall gå för att hamna i en viss kö. Eller om du besöker någon av stadens större turistattraktioner kan du slå dig i backen på att din biljett har kontrollerats av en person, rivits av en annan person, vägts av en tredje person, kontrollerat rivningstekniken av en fjärde person, etc. Jag tror ni förstår vad jag menar! Denna något absurda tjänstekatalog kan förmodligen inte vara möjlig på så många andra ställen än i New York och kanske i u-länder runtom vårt klot. Samtidigt saknar jag en liknande marknad i vårt hemland. Det skulle dock inte accepteras av den stora massan arbetslösa i lilla Sverige att jobba med. Samtidigt är det självklart svårt att finansiera denna typ av uppdrag. Vilket är synd!
 
Nåväl, nu väntar en helg med semester, två intensiva arbetsdagar, och därefter hemfärd till ett kylslaget (?) Svedala. Ja för här kan man sannerligen inte klaga på temperaturen. Det har varit uppåt 25 grader varmt vissa dagar och då är det riktigt härligt att strosa runt i Central Park.
 
Bjuder slutligen på dessa härliga bilder och önskar er en trevlig morgon, som det förmodligen är snart därhemma i Sverige!
 


 
 


1 kommentar:

  1. Låter som en grym resa därover, speciellt The High Line verkar trevligt, läst om det lite också. Finns en del spännande rapporter att fördjupa sig i när du kommer hem ;)

    SvaraRadera